Najskôr si pripravte tvarohovú plnku dôkladným vymiešaním všetkých ingrediecií. Tak isto zarobte cesto okrem kakaa. Táto bábovka je bezvaječná. Jednu tretinu pripraveného cesta odoberte, vmiešajte kakao a pridajte 2 lyžice smotany alebo mlieka.
Do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej formy najskôr nalejte polovicu svetlého cesta, potom prilejte polovicu z tmavého cesta, na tieto dve vrstvy cesta pridajte zarobenú tvarohovú plnku. Na tvaroh naukladajte polovičky marhúl zalejte najskôr tmavým a potom bledým cestom.
Formu vložte do vopred vyhriatej rúry na 175°C a pečte asi 60 minút (treba vyskúšať drevenou špajdlou).
Upečenú bábovku nechajte vo forme vychladnúť a až potom ju vyklopte.
Čo potrebujete:
na cesto:
- 30 dkg polohrubej múky
- 15 dkg kryštálového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 12 dkg rozpusteného masla
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 3 dcl mlieka
na prípravu tvarohu:
- 25 dkg tvarohu
- 1 dcl smotany alebo mlieka
- 1 vanilkový puding
- 1 vanilínový cukor
- kryštálový cukor podľa chuti
ešte potrebujete:
- čerstvé marhule alebo marhuľový kompót
- 1 až 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice smotany alebo mlieka
Rebecca