Rastlinu treba zbierať na čo menej znečistenom mieste, napríklad v lese, na lúke alebo záhrade, ďalej od znečistených a zaprášených ciest . Vyberajte si mladú a čistú rastlinku, očistíte ju od hliny a trávy už pri zbere. Púpavu premyte pod studenou tečúcou vodou, nechajte odkvapkať a potom ju nadrobno nakrájajte do šalátu.
Čo potrebujete:
- čerstvé listy púpavy
- cibuľku
- olivový olej lisovaný za studena
- citrónovú šťavu
- sherry paradajky
- 1 červenú papriku
- balzamikový ocot
Očistenú púpavu nakrájajte nadrobno, cibuľu a červenú papriku na pásiky, sherry paradajky na štvrtinky. Paradajky dodajú šalátu veľmi dobrú chuť a šťavu, preto ich môžete dať i vo väčšom množstve. Pridajte šťavu z citróna, olivový olej a na dochutenie trošku balzamikového octu.
Všetko dobre premiešame, nechajte chvíľku odležať a podávajte.
Rebecca