tanier s_polnickomPoľníček a paradajky umyjeme. Natvrdo uvarené vajcia nakrájame na väčšie kúsky, paradajky prekrojíme, syr nastrúhame na hrubšom strúhadle (mozzarella sa dá kúpiť aj nastrúhaná).

Poukladáme na tanier. 

Zálievku si pripravíme zmiešaním všetkých uvedených surovín. Hotovou zálievkou pokvapkáme (dochutíme) pripravený zeleninový tanier. 

Potrebujete: (množstvo podľa počtu stravníkov)

  • šalát poľníček
  • sherry paradajky
  • vajce uvarené natvrdo
  • mozzarella
  • čierne korenie
  • soľ – nemusí byť

Na zálievku:

  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička balsamikového octu (citrónová šťava)
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Podávame s čerstvým tmavým pečivom, ale úplne postačuje aj samostatný šalát ako ľahká a výživná večera.

 

Martull

 

ZDIEĽAJTE NÁS

Odporúčame