Jednoduchá, krásne zelená a hutná polievka, ktorá nepotrebuje nič viac len čerstvú špargľu cibuľku a niečo na dochutenie.
Postup:
Špargľu umyjeme, zrežeme konce aj hlavičky a očistíme - ošúpeme ju. Hlavičky si nechajte na neskôr.
Očistíte cibuľu dáme do hrnca pridáme odrezky špargle a jeden cesnak nakrájaný nahrubo, prilejte 600 ml vody, povarte 20 minút a následne oceďte.
Biele časti mladých cibuliek nakrájajte na kolieska a opečte ich v hrnci na rozohriatom masle. Pridajte prelisovaný cesnak a umyté nové zemiaky v šupke nakrájané na väčšie kúsky. Celé to zalejte vývarom zo špargle, osoľte a povarte do zmäknutia zemiakov. K zemiakom pridajte očistenú špargľu nakrájanú na malé kúsky. Povarte ešte asi 10 minút.
Polievku následne rozmixujte do krémova a podľa potreby ešte pridajte soľ a korenie.
Na masle alebo výpeku opečte do zlatista odkrojené hlavičky špargle, ktoré sme si na začiatku odložili. Použijeme ich na dozdobenie na tanieri.