Každoročná sezóna cukiet znamená, že prívarky a koláče pripravujeme výhradne z cukety.
Postup:
- Cibuľku si pokrájame na drobno a speníme na klasickom alebo olivovom oleji.
- Pridáme roztlačený cesnak, nastrúhanú cuketu (na veľkom trelku), trochu rasce, korenia, soli.
- Po tom, čo cuketa pustí šťavu, dusíme ju do mäkka cca 10 minút.
- Pridám na jemno nakrájaný kôpor a nastrúhaný cesnak.
- Zahusťujem len kyslou smotanou, nepridávam žiadnu múku.
Prevaríme, ochutnáme, prípadne ešte dochutíme.
Môžeme podávať s vareným vajíčko, volským okom, fašírkou, opečenou klobásou ... s čímkoľvek čo nájdete v chladničke.
Kto má chuť, môže pridať aj zemiaky.