cuketovy privarokKaždoročná sezóna cukiet znamená, že prívarky a koláče pripravujeme výhradne z cukety.

Postup:

  • Cibuľku si pokrájame na drobno a speníme na klasickom alebo olivovom oleji.
  • Pridáme roztlačený cesnak, nastrúhanú cuketu (na veľkom trelku), trochu rasce, korenia, soli.
  • Po tom, čo cuketa pustí šťavu, dusíme ju do mäkka cca 10 minút.
  • Pridám na jemno nakrájaný kôpor a nastrúhaný cesnak.
  • Zahusťujem len kyslou smotanou, nepridávam žiadnu múku.

Prevaríme, ochutnáme, prípadne ešte dochutíme.

Môžeme podávať s vareným vajíčko, volským okom, fašírkou, opečenou klobásou ... s čímkoľvek čo nájdete v chladničke.
Kto má chuť, môže pridať aj zemiaky.

ZDIEĽAJTE NÁS