Zdravé recepty

spaldovy chlieb

Špalda je omnoho viac prospešná ľudskému zdraviu ako iné bežne používané obilniny a to vďaka vysokému a širšiemu spektru živín. Nespôsobuje intoleranciu či alergiu u ľudí citlivých na pšenicu

thumb jahna

Mäso umyte a osušte. Rozmarín nasekajte spolu s cesnakom. Zmiešajte v miske asi s olejom, soľou a čiernym korením. Marinádu naneste na mäso. Ideálne je mäso mať naložené deň vopred. 

cukinovy salat

Využite nadbytok plodov cukety, patizónu alebo tekvíc na prípravu chutného šalátu ako prílohy k obedu, alebo si ho môžete pripraviť ako zásobu

tanier s_polnickom

Poľníček a paradajky umyjeme. Natvrdo uvarené vajcia nakrájame na väčšie kúsky, paradajky prekrojíme, syr nastrúhame na hrubšom strúhadle (mozzarella sa dá kúpiť aj nastrúhaná).

sosovicova polievka

Kto by nepoznal klasickú šošovicovú polievku? Tento tradičný recept si ľahko pripravíte ja vy.

kider rezy

Mnohé z nás z času na čas "prepadá mlsná". Ako a čo si zamlsať, aby sa to nepodpísalo na postave?
No predsa riešením je aj tzv. Kinder mliečny rez, ktorý nie je "nadupaný" tukom a zbytočným cukrom a predsa je po chuťovej stránke výborný.

Predstavíme vám dve verzie tohto lákavého a v podstate aj zdravého rezu.

lieciva baza cierna

Kvety obsahujú vitamín C , silice, triesloviny, glykozidy a organické kyseliny. Používa sa pri prechladnutí, horúčkovitých ochoreniach dýchacích ciest, na tíšenie kŕčov tráviaceho traktu i pri nadúvaní, pomáha tiež aj pri migrénach a ischiatických zápaloch.

brokolica

Očistenú brokolicu a papriku nakrájajte na drobné kúsky. Na polovici oleja speňte cibuľu, pridajte na plátky nakrájaný cesnak, zeleninu, paradajkový pretlak a saturejku.

pomarancova limonada m

Trstinový cukor pomačkáme s posekanými lístkami mäty a medovky, pridáme odšťavenú šťavu z pomaranča aj samotnú dužinu. Zalejeme studenou vodou alebo sódou či minerálkou. Ak máme radšej kyslejší, pridáme šťavu z citróna. Na schladenie môžeme použiť kocky ľadu.

Odporúčame