Zdravé recepty

salat-z-citrusov

Citrusy sú bohaté na vitamín C, podporujú obranyschopnosť organizmu a sú skvelé ako života budič. Ovocie očistíte, nakrájajte na kúsky alebo plátky, dôkladne premiešajte a dajte vychladiť do chladničky.

zihlavovy spenat

Na prípravu tejto zdravej delikatesy potrebujete, celé listy žihľavy, ktoré v prvom rade trochu povaríte v slanej vode. Vodu ocedíte, lístky a výhonky vytlačíte a na jemno nakrájate.

plnena cuketa03

Jednoduché a chutné jedlo. Ak máte prebytok cukiet je to ďalšia varianta ako ju skvelo zúžitkovať.

karfiol v_syrovej_omacke

V osolenej vode uvaríte karfiol do polomäkka. Pokiaľ sa karfiol varí, spravte si zápražku z masla a múky. Pridajte do nej nastrúhaný syr. Zalejte mliekom a zmes neustále miešajte, aby sa syr rozpustil, nepripálil sa a vznikla vám hladká hustá omáčka.

hliva ustricova

Hlivu dôkladne očistiť, nakrájať na rezance a dobre prepláchnuť vodou. Cibuľu nakrájať nadrobno a speniť na oleji do sklovitá. K cibuli pridajte pripravenú hlivu, chvíľu opražte (pustí vodu), potom posypte mletou červenou paprikou, podlejte vodou a nechajte dusiť do mäkka.

cuketove placky

Cukinu očistíme, vyberieme jadrá a na hrubo nastrúhame. V miske rozmiešame vajcia, osolíme, pokoreníme, pridáme nastrúhanú cukinu, nastrúhaný syr, na drobno pokrájanú bazalku a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dobre premiešame.

cuketa02

Cukety nakrájame na tenké kolieska, cibuľu a cesnak nadrobno, papriku na rezančeky. Na rozpálenom oleji zapeníme cibuľu s cesnakom, pridáme pripravené cukety s paprikou. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a za stáleho miešania opekáme domäkka.

 

thumb cuketa pecena

Ošúpanú cuketu umyjeme a aj s dužinou pokrájame na tenké plátky. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme cuketu, na rezance nakrájanú papriku, prelisovaný cesnak a krátko podusíme.



Odporúčame