S teplejšími slnečnými lúčmi po chladnej zime opäť sa prediera cez suché listy medvedí cesnak. S čistým svedomím ho môžeme nazvať aj zvestovateľ alebo posol jari.
Leto je už v plnom prúde a my si užívame krásne slnečné dni. Naše telo, okrem opálenia, naberá aj zásoby vitamínu D a nabíja sa energiou. Pri pobyte na slnku však treba nájsť tú správnu mieru.
Koniec leta je tu. Jeseň sa už začala s ňou prichádza ochladenie a zároveň s ním aj rôzne ochorenia. Je dôležité sa pre nimi chrániť nielen šálom či kabátom, ale hlavne podporiť náš imunitný systém a tým sa vyhnúť ochoreniam.
Stretávame sa s názvami ako sú triesloviny, flavonoidy, saponíny, sliz, vitamíny, stopové prvky a iné. Mnohokrát nám tieto pomenovania nič nehovoria, iba to že niektoré ovocie, bylinka, alebo zelenina niečo také obsahuje.
Najbližšie dva - tri mesiace nás čakajú horúce dni, preto netreba zabúdať na pitný režim.
Pred varením je potrebné pripraviť si všetky suroviny. Ako si ich však rýchlo a čo najjednoduchšie pripraviť vám teraz skúsime poradiť.
Jánošíkove diery sú sústavy tiesňav, kaňonov a rôzne scenérie skalných útvarov skladajúce sa z troch častí: z Dolných dier, Horných dier a Nových dier.
Citrusy sú bohaté na vitamín C, podporujú obranyschopnosť organizmu a sú skvelé ako života budič.