Zdravé recepty

thumb fazulovy salat1

Ešte do úplne nevychladenej a scedenej fazule pridajte nakrájanú cibuľu, kyslú uhorku, papriku a olej. Dochuťte soľou, korením, poprípade citrónovou šťavou. Pred podávaním posypte nastrúhaným syrom a ozdobte petržlenovou vňaťou.

hliva na fasirky

Hlivu nakrájajte, mierne podlejte vodou a poduste. Takto pripravenú sceďte a pomeľte. Žemle namočte v mlieku, vytlačte a pridajte k pripravenej hlive. Cibuľu speňte na oleji a pridajte do zmesi. Osoľte, dochuťte korením, pridajte vajce a prelisovaný cesnak.

thumb hlivovy gulas

Na oleji speňte cibuľu, pridajte pokrájanú hlivu. Osoľte, zasypte rascou, paprikou a poduste. Keď sa voda z hlivy odparí, pridajte múku, opražte a potom zalejte studenou vodou. Takto prichystanú hlivu neustále miešate, až dovtedy pokiaľ šťava bude úplne hladká.

farebna fazula

Fazuľu preberte, prepláchnite a zalejte vodou. Nechajte ju namočenú, najlepšie cez noc. Ráno ju môžete začať variť v tej istej vode, v ktorej bola fazuľa namočená. Pridajte bobkový list a rascu, nesoľte.

salat z cervenej repy

Šalát obsahuje veľa vitamínov a minerálnych látok, ktoré sú nepostrádateľné pre organizmus. Zeler a červenú repu očistíte zo šupy samozrejme surovom stave.

salat z cervenej repy s kyslou kapustou

Kyslú kapustu sceďte z vody (kapustnice) cez sitko, nakrájajte na menšie kúsky. Červenú repu nakrájajte na tenké rezance prípadne nastrúhajte na hrubšom strúhadle, cibuľu na tenké pásiky nie príliš nadrobno, chren nastrúhajte najemno, môžete použiť aj sterilizovaný.

salat repa

Ošúpte červenú repu, mrkvu i jablko. Všetko nastrúhajte, pridajte šťavu z citróna, olivový olej a trošku nastrúhaného chrenu. Premiešajte. Dochuťte soľou a korením. Hotový dajte asi na hodinu do chladničky odstáť a vychladiť.

hliva na spajdli

Hliva ustricová – zdravá, chutná, jedinečná a nezameniteľná. Pokrájanú a očistenú hlivu krátko sparte vrelou vodou.

zapekaný karfiol

Karfiol vopred nepredvárajte, pripravuje sa v surovom stave.

Vajcia rozšľahajte s troškou vody, pridajte múku. Múky iba toľko, aby vzniklo hladké cesto, nemá byť ani riedke ani husté.

Odporúčame